Fatimské odpoledne v Jeseníku

V neděli odpoledne se sešli v jesenickém kostele členové Fatimského apoštolátu a ostatní mariánští ctitelé z děkanátu, aby společně adorovali před Nejsvětější svátostí, modlili se růženec a byli informováni o blízkém stoletém výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě. Vyslechli jsme informace o činnosti Světového apoštolátu Fatimy v Koclířově, i na celém světě. Informace podali P. Pavel Dokládal, představitel Fatimského apoštolátu České republiky a zdejší rodák a dále Ing. Hana Frančáková, členka Rady Světového apoštolátu Fatimy (WAF).
 
Také k nám promluvil náš další rodák  P. Petr Dokládal, nyní farář v Starém Jičíně, který se vždy rád vrací do svého rodného místa.V promluvě P. Pavla Dokládala se zejména jednalo o šíření autentického poselství Fatimy a duchovní aktivity ke stoletému výročí zjevení ve Fatimě. 
 
V rámci prohloubení naší důvěry v přímluvnou pomoc  Panny Marie ve starostech a nebezpečích dnešní doby, bude od září letošního roku putovat po našem regionu originální socha Panny Marie Fatimské, požehnaná zvláštním požehnáním pro tento účel. Každá farnost, která má zájem o návštěvu této posvátné sochy ve své farnosti, nechť se přihlásí co nejdříve u pana Dvořáka Václava staršího na tel. č. 605724404, kde se doví další podrobné informace. 
 
Celé společenství se na konec pomodlilo Korunku k Božímu milosrdenství a zazpívalo Fatimskou hymnu. Potom jsme přešli na faru, kde jsme mohli u čaje či kávy a občerstvení (díky obětavým ženám) diskutovat o dalších skutečnostech v životě církve a Fatimského apoštolátu v ČR a ve světě. Děkujeme našim otcům farářům za účast i pochopení.
 
Další informace naleznete na www.cm-fatima.cz
 
VDV